Arhiiv 2014/15

FoodFest 2014

17.11.14

30.10.2014 – 01.11.2014 Tallinnas Eesti Näituste Messikeskuses toimus juba seitsmendat korda Mess Tallinn FoodFest, kus esitleti erialaseid raamatuid, ajakirju, informatsiooni, teenuseid, kõike vajalikku toiduainete valmistamiseks, säilitamiseks ja müügiks.

Oli võimalus degusteerida mitmesuguseid alkoholi sisaldavaid ja alkoholivabasid jooke, erinevaid toiduaineid ja roogasid.

Narva Kutseõppekeskusest võttis festivalist osa kaks kokarühma: 2РКО1 ja 2РКО2. Enim meeldis õpilastele mee- ja banaanijäätis, hatšapuri, lämmastikusisaldusega kokteilid ning kõik firma VICI tooted.

Festivalist Food Fest 2014 võttis osa 107 esindajat, sealhulgas 38 välismaist osalejat Lätist, Leedust, Soomest, Valgevenest, Ungarist, Itaaliast, Moldovast ja Tšehhist.

31.10.2014 toimusid koostöös Eesti Peakokkade Ühenduse ja Profexpo OÜ-ga Eesti Näituste Messikeskuses toimuva festivali FOOD FEST raames ka sellised üritused nagu:

  • Eesti peakokkade ja kelnerite 20. meistrivõistlused
  • Noorkokkade ja kelnerite võistlused
  • Konkurss „Parim jõulutoode 2014“ jne.

Noorkokkade konkursil osales 13 õpilast järgmistest õppeasutustest: Tallinna Teeninduskool, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, Haapsalu Kutsehariduskeskus, Kuressaare Ametikool, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, Pärnumaa Kutsehariduskeskus.

Meie kutseõppekeskust esindasid rühma 3РКО õpilased Julia Rõžkova (peakokk) ja Irina Taratõn (kokaabi).

Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Võistluste toidukorv on koostatud peaasjalikult eestimaisest toorainest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele oma nooruslikku innovaatilisist lähenemist toorainele ja läbi selle rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist nooruslike trendidega.

Võistlus oli individuaalne ning igal osalejal tuli valmistada pidulik roog. Pearoa kohustuslikud toorained olid seakarree kondi ja kamaraga ning valge kapsas. Desserdi valmistamisel tuli kasutada munakollast ja porgandit. Võistlused kestsid kolm tundi.

Meie õpilased saavutasid auväärt neljanda koha. Komisjoni hinnangul oli meie õpilaste tase ühtlane, nad ei kiirustanud ning vigu ei teinud, ent nende roogade puhul jäi vajaka loomingulisest lähenemisest.

Õnnitleme kõiki õpilasi konkursil osalemise puhul!

Alfia Farfutdinova, Olga Vereštšagina, Marina Šerjakova
kutseõpetajad

FoodFest 2014

FoodFest 2014

FoodFest 2014