Arhiiv 2013/14

Pressiteade. Narva kostitab soome-ugri rahvaste hõrgutistega.

17.10.13

Narva Kutseõppekeskuses pakutakse nädala lõpuni soome-ugri rahvaste köökide hõrgutisi. Soome-ugri rahvaste köögi õpitubades valmistatakse ungari hernehautist, pekiga kartulisuppi ning näiteks Venemaal Kaama jõe piirkonnas elavate udmurtide lahtiseid pirukaid ehk perepetše.

Hõimunädala kulinaarprojekt sündis Tartu Ülikooli Narva kolledži ja Narva Kutseõppekeskuse koostööna. „Narva Kutseõppekeskuse köök on tuntud üle linna ja kuna teatakse, et seal keedavad ja küpsetavad teotahtelised kokaeriala õpilased, oli minu jaoks iseenesestmõistetav, et soome-ugri köögitöötoad tuleb organiseerida just nimelt seal,“ rääkis idee sünnist Ungari päritolu TÜ Narva kolledži õppejõud ja hõimupäevade projektijuht Szilard Toth.

„Tahtsime arendada ka koostööd TÜ Narva kolledži ja Narva Kutseõppekeskuse vahel. Linnas on need kaks suur õppeasutust üksteisest suhteliselt isoleeritud, nii geograafiliselt kui ka erialade poolest, ja tihedam koostöö tuleks kasuks nii õpilastele kui ka linnale,“ lisas Toth.

„Meie eesmärk on pakkuda õpilastele võimalikult mitmekesist haridust ja praktikat, mistõttu oleme igati avatud taolisteks ettevõtmisteks,“ lisas Narva Kutseõppekeskuse direktor Jüri Sasi.

Soome-ugri rahvaste hõrgutistega saab Narva Kutseõppekeskuses tutvust teha kuni 18. oktoobrini.

Lisainformatsioon:

Jüri Sasi, Narva Kutseõppekeskuse direktor
Tel 356 9340; jyri.sasi@nvtc.ee 

Szilard Toth, Tartu Ülikooli Narva kolledž, hõimupäevade projektijuht
szilard.toth@ut.ee  

Kartulisupp pekiga

Ungari pikkpoiss